85 de copii au văzut teatrul de păpuși pentru prima dată cu ajutorul ALDE Botoșani

Balta Arsă – un sătuc ascuns între dealuri împădurite, într-o zonă ce pare izolată de restul lumii. Aparține de comuna Corni, dar de localnici primarul își aduce aminte doar în preajma alegerilor. În acest sătuc, la 10 km de Botoșani, 85 de copii au văzut ieri, pentru prima dată, un spectacol cu actori și păpuși, pus în scenă de către celebri actori ai Teatrului Vasilache Botoșani. Evenimentul a fost posibil datorită inițiativei și implicării OFLDE Botoșani prin liderele Oana Gîtman și Ana Atitienei, a organizației municipale ALDE Botoșani și a organizației TLDE Botoșani. Gândit inițial ca un spectacol surogat în care să evolueze doi actori, ideia unui spectacol la Balta Arsă de Ziua Mondială a Teatrului a căpătat contur prin intervenția managerului Teatrului Vasilache, celebrul regizor Marius Rogojinschi. Acesta a propus ca bucuria copiilor să fie întregită printr-un spectacol complet. Și astfel cunoscutul actor Florin Iftode, alias Domnul Poveste, împreună cu colegii săi, a dus în școala de la Balta Arsă povestea celor patru anotimpuri și o prestație artistică impecabilă. 

”Acești copii au asistat la un spectacol oferit de actorii Teatrului Vasilache, cu sprijinul organizației ALDE Botoșani. Bucuria și entuziasmul celor mici nu pot fi descrise în cuvinte. Nu au fost niciodată la un spectacol de teatru și au fost cuceriți de actorii botoșăneni. Evenimentul a fost pus la cale de doamnele din cadrul organizației județene ALDE Botoșani, care promit că vor mai face și alți copii fericiți cu astfel de surprize. Și ca să încheie ziua în aceeași notă, la final, toți copiii au primit câte o carte și ceva dulce”, a declarat Oana Gîtman, președinte al organizației județene OFLDE Botoșani.

„Bucuria de pe chipul acestor micuți a fost molipsitoare, lucru care ne-a făcut și pe noi , pentru o oră, sa redevenim copii, convingându-ne totodată că acțiunea noastră și-a atins scopul. Ne propunem ca pe viitor, în colaborare cu teatrul Vasilache, să ajungem în cât mai multe comune ale județului, încântând copiii din familii defavorizate și nu numai. Mulțumim actorilor care ne-au însoțit astăzi la această acțiune și colegilor din ALDE și TLDE BOTOȘANI”, a spus și Ana Maria Atitienei, președinte al organizației municipale OFLDE Botoșani.

348Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

348Shares