Botoșăneanul Portariuc a demisionat de la Loteria Română

Botoșăneanul Ovidiu Portariuc, fost primar al municipiului Botoșani și fost consilier al Ministrului Finanțelor, a demisionat ieri din funcția de director general al Loteriei Române. Acesta a declarat pentru Agerpres că a demisionat din motive personale. Locul său  a fost luat imediat de către Alexandru Croitoru, cel care până ieri a fost director de marketing al Loteriei. Precizăm că în 2017, Portariuc i-a luat locul lui Croitoru la nici două săptămâni după ce cel din urmă fusese numit director general. Acum, practic, Croitoru s-a întors pe postul râvnit.

Pe 28 septembrie 2017, Consiliul de Administraţie al Loteriei Române hotărâse numirea în funcţia de director general a lui Alexandru Mircea Croitoru, ‘ca urmare a rezultatelor obţinute în cadrul Direcţiei Reţea Vânzări, unde, prin experienţa de 10 ani şi datorită abilităţilor manageriale, a reuşit să promoveze şi să implementeze numeroase proiecte cu impact important la nivelul Companiei, atât pe domenii de marketing, dezvoltare reţea vânzări, promovarea imaginii companiei, cât şi în proiecte multianuale’. Durata contractului de mandat stabilită pentru funcţia de director general a fost limitată însă la patru luni şi, ‘în urma unei analize serioase a propunerii Consiliului de Administraţie’, Alexandru Mircea Croitoru a luat decizia de a nu accepta numirea, considerând că timpul este foarte scurt pentru a iniţia şi implementa noi proiecte şi că experienţa acumulată poate fi valorificată mult mai bine în domeniul în care a activat până la data de 28 septembrie 2017, respectiv director al Direcţiei Reţea Vânzări.

”Mandatul încredințat în 2017 a fost unul provizoriu şi a avut ca scop „stabilizarea economico-financiară a companiei Loteria Română şi implementarea unui nou sistem loteristic. Ambele obiective au fost atinse. Am terminat anul 2018 cu un profit în creştere cu 40% faţă de anul 2017, aducând un plus de zece milioane de euro la bugetul de stat”, a afirmat Portariuc, citat de Agerpres.

.

27Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27Shares