CURS spune ce se va întâmpla la europarlamentare

Sondajul CURS confirmă că ALDE se consolidează în preferințele românilor. În ultimii doi ani, ALDE a cunoscut o creștere importantă în intenția de vot a românilor. În perioada care a trecut de la alegerile parlamentare din 2016, ALDE și-a consolidat o bază electorală solidă.
Favorabilitatea pe care românii o arată față de ALDE este o confirmare a susținerii de către cetățeni față de agenda pe care reprezentanții partidului o propun.
Pentru Parlamentul European ALDE continuă să promoveze oameni cu experiență și care și-au dovedit competența. Lista ALDE cuprinde persoane care vor avea ca principale obiective promovarea și apărarea intereselor României la Bruxelles.

Sondajul realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 13-28 februarie 2019, pe un eşantion de 1500 de respondenţi, la domiciliul acestora, arată că PSD ar câştiga alegerile europarlamentare, însă cu un scor mai mic decât arătau precedentele cercetări sociologice. Față de sondajul anterior, ALDE  a crescut în preferințele românilor cu 3%. Și continuă să crească. 

Potrivit sondajului CURS, 40% dintre români se declară „foarte siguri” că vor merge la vot la următoarele alegeri europarlamentare, de pe 26 mai. 34% susţin că „probabil” vor merge

39Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

39Shares