Exclusiv dezvăluiri – omul ALDE care a pus mintea, umărul și priceperea la dezvoltarea județului

Ciprian Lucian Roșca este, din 2017, primul secretar de stat ALDE din zona Moldovei și activează în Ministerul Dezvoltării. Este născut la Dorohoi, dar locuiește la Iași. Ieri, ministrul secretar de stat a venit la Botoșani pentru a afla direct de la sursă problemele de infrastructură cu care se confruntă județul Botoșani. Acesta a renunțat la o serie de proiecte importante în București și, la insistențele președintelui ALDE Botoșani, Liliana Mincă, a fost la Botoșani. A fost adus pe drumul morții, de la Iași spre Botoșani, iar înainte de a pleca a fost condus pe drumul deznădejdii, de la Botoșani spre Răuseni. Tocmai pentru a constata starea dezastruoasă a drumurilor botoșănene. Dincolo de toate comunicatele de presă de până acum, dincolo de grupările politice sau vocile individuale care și-au asumat meritul aprobării reabilitării drumului Botoșani – Târgu Frumos, secretarul de stat Ciprian Roșca este omul care a contribuit de fapt la aprobarea acestei investiții. Trei sferturi din primăriile județului Botoșani au reușit să promoveze și să implementeze o serie de proiecte locale după ce au trecut prin biroul ministrului secretar de stat Roșca. ”Primari, consilieri locali, oameni din conducerea județului au fost la mine. În mare parte am reușit să îi ajut. Trebuie să precizez că nu ne-a interesat culoarea politică. Sunt foarte mulți primari din opoziție care au primit finanțări. Unii chiar nu se așteptau. Dacă vreți, ca exemple, vă dau primarul din Corlăteni – peste 4 milioane de euro investiții, primăria Flămânzi, cea din Ștefănești, Havârna. Sunt mulți, dar am dat doar câteva exemple de primari din opoziție. Și la Dorohoi, anul trecut am fost vicepreședinte în consiliul tehnico-economic și am aprobat 60 de unități locative ANL pentru tineri și un bloc de locuințe sociale. Sunt circa 300 de proiecte aprobate prin PNDL. Sunt în jur de 7200 de proiecte aprobate, unele în lucru, altele în proceduri de achiziție. Eu reprezint guvernul PSD-ALDE, susținut de ALDE Iași, dar cu o soră aici la Botoșani, Liliana Mincă. Eu fiind dorohoian, acesta ca al doilea județ al meu”, a declarat Ciprian Roșca, ministru secretar de stat în MDRAP.

Dupa participarea la o conferinta de presa, ministrul secretar de stat Rosca a avut o discutie cu liderul organizatiei municipale ALDE Botosani, Liviu Radasanu. S-a discutat despre cele cateva proiecte aflate in derulare in municipiul Botosani, despre investitiile la cateva gradinite si un drum. Accentul discutiei s-a pus pe proiectele de viitor ale echipei municipale ALDE si despre variantele de dezvoltare reala a municipiului Botosani.

Până să devină prietenul primarilor și șansa comunităților locale în MDRAP, Ciprian Roșca a fost consilier județean la Iași în repetate rânduri, a fost inspector de specialitate în Inspectoratul de Stat în Construcţii – Direcţia Regională Nord-Est, a fost consilier personal al secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, a administrat sau manageriat câteva firme.

Puțini știu însă că actualul ministru secretar de stat este omul care a contribuit și la dezvoltarea unor firme botoșănene. În 2006 a contribuit la realizarea unui studiu de fezabilitate privind deschiderea unei filiale în Emiratele Arabe Unite pentru firma Victor Construct, patronată de cunoscutul antreprenor Victor Mihalachi. În 2001, timp de trei luni, Ciprian Roșca a fost coordonatorul unei echipe a firmei DOC DOVA din Botoșani, care lucra în Germania. În 1998, timp de opt luni, a lucrat la filiala din Moscova a firmei ICC INTERCONTINENTAL CONSTRUCŢII, Bucureşti. Altfel spus, actualul ministru secretar de stat chiar cunoaște problematica județului Botoșani și a zonei de NE.

ACUM, conferinta de presa ALDE Botosani, invitat Ciprian Lucian Rosca, ministru secretar de stat in MDRAP si Petru Istodor vicepresedinte ALDE Iasi 🙂

Publicată de Marian Morosan pe Vineri, 5 aprilie 2019

301Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

301Shares