În timp ce Iohannis dezbină, românii au decis: îl vor pe Tăriceanu Președinte

”Prin tot ce face Iohannis vrea sa blocheze activitatea Guvernului. Vrea sa blocheze toate lucrurile bune pe care Guvernarea ALDE-PSD le-au anuntat pentru 2019. Asa considera el ca va castiga un nou mandat: din opozitie si blocand orice initiativa. Greseste, asa va pierde pentru ca romanii nu mai vor politicienii care sa ii dezbine. Klaus Iohannis a intrat intr-o logica a campaniei electorale, care, din pacate pentru Romania, se va intinde pe intreg parcursul anului”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Liliana Mincă – Președinte ALDE Botoșani.

Iohannis egal haos politic în România
Pentru Iohannis, principalul obiectiv pentru acest an este noul mandat de presedinte. Este mai preocupat de propria sa campanie, lasand in plan secundar imaginea Romaniei si activitatea Guvernului. Din nefericire, vedem ca proiectul de tara al lui Iohannis este obstructionarea guvernarii, mai ales in aceasta perioada in care avem presedintia Consiliului UE. Nu exista argumente logice pentru care presedintele continua aceasta situatie. Iohannis saboteaza activitatea guvernului. Suntem in plina presedintie a Consiliului UE, iar presedintele tine doua posturi cheie blocate. Pe data de 10 ianuarie vin la Bucuresti reprezentantii Comisiei Europene, iar in domeniile dezvoltarii si transporturilor nu vor avea interlocutori la Bucuresti. CCR a dat o decizie cu privire la propunerile de ministri pe data de 19 decembrie; azi ne aflam la aproape 3 saptamani de la acea decizie, iar presedintele nu a explicat nici pana acum hotararea sa. Termenul deindata pentru presedinte nu a existat. Am preluat presedintia Consiliului UE pe data de 1 ianuarie, iar noi nu avem 2 ministri, la transporturi si dezvoltare, in conditiile in care ministrii din Guvernul Romaniei vor trebui sa conduca sedintele. Pentru cele doua portofolii nu va avea cine sa prezideze. Ce face Iohannis este sa ne facem de ras in fata intregii Europe. Presedintele Iohannis pune umarul la crearea unei imagini de haos politic in Romania, care este preluata in plan extern.
”Daca refuzi sa numesti doi ministri in momentul in care Romania a preluat presedintia, trebuie sa spui pe ce te bazezi. Este ingrijorator si arata un nivel de profesionalism la care nu se ridica Iohannis. Sunt semnale ingrijoratoare in acest moment din partea Cotroceniului. Avem un presedinte lipsit de solutii, care se afla in logica unui joc politic. Presedintele Iohannis a dovedit ca nu intelege deloc ce inseamna sa fie Presedintele Romaniei. Probabil ca de aceea isi doreste si al doilea mandat, poate intelege ce are de facut. Klaus Iohannis actioneaza in acest moment in calitate de reprezentant al PNL, al unei parti din romani”, se mai arată în comunicatul de presă al ALDE.
Tăriceanu în topul preferințelor pentru Președinție
Încrederea românilor în președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu se situează și în 2019 la un nivel ridicat. Astfel, într-un sondaj realizat de site-ul DC News la început de an, președintele ALDE a fost cel mai votat om politic de cititorii DC News.
Au răspuns la sondajul DC News în total 34.035 de cititori. La întrebarea „pe cine ați vota la prezidențialele din 2019”, cel mai votat este Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE și al Senatului. 40,81% din voturi au mers spre Tăriceanu, mai exact 13.891 de voturi. Pe locul al doilea s-a situat Klaus Iohannis cu 24,34% (8.285 de voturi). Dacian Cioloș a obținut doar 3.642 de voturi, respectiv 10,70%.

481Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

481Shares