Scandaloasa discriminare a 15000 de români din Austria înfierată de liderul ALDE Botoșani. COLUMBO vine cu confirmarea ȘOC

În plin proces de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Austria, stat membru UE din 1995, a pus în aplicare o măsură legislativă cel puțin scandaloasă. Alocațiile pentru copii au fost diminuate într-un mod ostentativ discriminatoriu. Mai grav este că la fel s-a întâmplat și cu alocațiile acordate copiilor cu dizabilități. Astfel de măsuri stigmatizează aproape 15.000 de români care trăiesc și muncesc în Austria. Trăiesc, muncesc și plătesc taxe și impozite la nivelul austriecilor. Altfel spus, au aceleași obligații ca austriecii dar totul se diminuează când vine vorba de beneficii. Printre principiile care au consolidat Uniunea Europeană se află și cel al egalității și solidarității sociale. Acest principiu s-a volatilizat în Austria, încă de la începutul acestui an, printre victimele inechității austriecilor aflându-se și cei 15.000 de români.
”La sfârșitul anului trecut, Guvernul austriac a propus o lege federală de modificare a legii mai vechi privind compensațiile familiale. Legea a fost adoptată de către Consiliul Național al Austriei. Prin acest act legislativ care discriminează cu brutalitate, s-a introdus un mod diferențiat de calculare a alocațiilor pentru copii. Astfel, copiii ai căror părinți muncesc în Austria, dar care trăiesc în alt stat al Uniunii Europene sau în Spațiul Economic European, primesc alocații calculate în funcție de nivelul prețurilor din respectivul stat. În acest mod, încă din această lună, familiile din Estul Europei primesc alocații mai mici, iar cele din Vestul Europei primesc alocații mai mari, conturând o inechitate cât toată istoria Dreptului Internațional. Altfel spus, Guvernul austriac a decis ca începând cu această lună alocațiile să fie diminuate și chiar înjumătățite pentru cetățenii care provin din state mai sărace, în timp ce pentru copiii cetățenilor din state mai dezvoltate alocațiile au fost majorate. ALDE nu poate accepta tacit discriminarea românilor aflați la muncă în Austria. O astfel de situație este cel puțin inacceptabilă și solicităm intervenția instituțiilor statului român dar și Consiliului Uniunii Europene pentru clarificarea acestei imense nedreptăți produse de către statul austriac”, a susținut Liliana Mincă, Președinte al ALDE Botoșani.

O documentare realizată de către COLUMBO (publicație de investigații) în parteneriat cu CURIERUL SATELOR, confirmă semnalul de alarmă tras de către lidera liberal democraților botoșăneni.
Claudia Sîrbu, o româncă din Austria, cu trei copii, a încasat alocațiile în cuantum redus semnificativ, așa cum a anunțat guvernul austriac că va proceda de la 1 ianuarie. Românca lucrează de trei ani în Austria ca îngrijitoare de bătrâni, după cum a declarat unor jurnaliști preocupați de Diaspora. Femeia are însă și un copil cu handicap și a avut surpriza neplacută să constate că și pensia de handicap a fost diminuată, fiind de aproape două ori mai mică. Astfel, pensia pentru handicap a scăzut de la 150 euro, la 76 euro. Mai mult chiar, așa cum se poate observa și în documentele electronice de plată următoare, alocațiile pentru cei trei copii erau în cuantum de 496 euro în luna decembrie, iar acestea au scăzut la 217 euro, o scădere de mai mult de 50%.

Inițiatorul legii austriece este fostul ministru de externe  Sebastian Kurz.

Acesta a îndeplinit din 16 decembrie 2013 până la 18 decembrie 2017 funcția de ministru de externe, iar de la acea dată funcția de cancelar federal al Austriei. La data preluării mandatului avea numai 27, respectiv 31 de ani și era cel mai tânăr ministru de externe din Europa, precum și cel mai tânăr șef de guvern din lume. Provine dintr-o familie care la finele războiului s-a ascuns din calea Armatei Roșii, bunica sa, Màgdolna, fugind peste 600 om spre vest. Kurz a intrat în politică încă din adolescență și a fost nevoit să își întrerupă studiile la Drept pentru a urma această carieră. Culmea este că, în 2013 a preluat funcția de secretar de stat pentru integrarea imigranților.

Potrivit noii legi federale austriece, toate alocațiile pentru copii sunt diferențiate pe criterii etnice și de dezvoltare economică a statelor de proveniență. Redăm mai jos câteva exemple.
Alocația pentru un copil ungur:
0-2 ani 64,07 euro
3-9 ani 68,51 euro
10-18 ani 79,52 euro
de la 19 ani 92,79 euro
Alocația pentru un copil bulgar:
0-2 ani 51,30 euro
3-9 ani 54,86 euro
10-18 ani 63,68 euro
ab 19 Jahren 74,30 euro
Iată prin comparație cât va primi un copil belgian ai căror părinți muncesc în Austria:
0-2 ani 117,19 euro
3-9 ani 125,31 euro
10-18 ani 145,46 euro
de la 19 ani 169,72 euro

228Shares

1 thought on “Scandaloasa discriminare a 15000 de români din Austria înfierată de liderul ALDE Botoșani. COLUMBO vine cu confirmarea ȘOC

  1. Sunteti praf ..ati scris un articol de rahat pe cate toti tampitii l au inghitit, si de unde pana unde scrieti ceva neverificat doar ca o persoana frustrata v a spus voua ce a patit…a patit la fel ca ceilalti care aveau copii in tara si munceau doar ei in Austria dar vroiau olocatii pt ei ce se afla in tara fara szres si sa fie la fel ca la cei ce se chiunuie si invata aici …frumos articol!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

228Shares